Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

pátek 14. února 2014

11. února - Den bezpečnějšího internetu: Na bezpečné používání internetu dohlédnou i první čeští Web Rangeři

Převzato z Official Google Blog Česká republika.

Pamatujete, jak jsme loni v listopadu oznámili spuštění projektu Web Rangers? Tento zajímavý vzdělávací projekt samozřejmě pokračuje a v Googlu jsme již proškolili stovku teenagerů ve věku 13-15 let. Celkem tři workshopy nám pomohlo zorganizovat E-Bezpečí a Google Edu Group (GEG ČR).



A co bylo obsahem workshopů? Povídali jsme si o internetových trendech, přičemž velká část byla věnována právě bezpečnému chování na internetu. Nechyběla ani prohlídka po kancelářích a kdo chtěl, mohl vyzpovídat i Googlery české pobočky a poznat nástroje a služby Googlu, které mohou práci na projektech usnadnit.
“Nápad na projekt Web Rangers se poprvé zrodil u našich kolegů v Izraeli před 3 lety, kde se setkal s obrovským úspěchem. Vychází z poznání, že je efektivní, pokud si děti sdílí své znalosti mezi sebou samy. Iniciativa je nejen o tom, aby se teenageři naučili jak bezpečně používat internet a z titulu Web Rangera to šířili mezi své vrstevníky, ale také aby věděli, že internet a jeho nástroje jsou důležité i v oblasti vzdělávání a usnadní jim mnohé i v jejich běžném životě,” uvádí Andrea Hurychová z českého Googlu.
Teenageři, kteří se do projektu zapojili, se tak stali vůbec prvními českými Web Rangery. A co dál? Jejich úkolem nyní bude vytvořit projekt v podobě krátkého videa, komiksu, článku do místních novin, besedy ve škole nebo jiného zajímavého formátu, který pomůže jejich vrstevníkům ve vzdělávání v internetové bezpečnosti.
Na vypracování mají čas až do pátku 14. března 2014. Český Google vyhlásí a ocení pět nejlepších autorů, tzv. Top 5 Web Rangerů, jejichž vítězné projekty budou doporučeny v dalších zemích Evropy, Blízkého východu a Afriky.
A my vám o nich samozřejmě dáme vědět! Více na www.webrangers.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat