Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

čtvrtek 3. října 2013

Ohlédnutí za Open Google

Povoz jménem GEG Podřipsko se po prázdninách opět rozjel. První zastávkou mu byla ZŠ a MŠ ve Školní ulici v Roudnici nad Labem, kde se 25. září uskutečnilo již třetí offline setkání učitelů, žáků a přátel vzdělávání. Tématem byl tentokrát svobodný software, a proto akce dostala název Open Google.

Příjemné setkání, kde se zúčastnění dozvěděli o tom, co tajemná zkratka GEG vlastně je, hlavu přítomným zamotaly i další zkratky jako GUG, GDG, GBG nebo GXG :-), zahájilo (nakonec kolektivní) povídání o nástroji Open Sankoré. To je software pro tvorbu výukových materiálů a ovládání interaktivních tabulí. Zájemcům doporučujeme článek Karla Šimečka, který se setkání rovněž zúčastnil. O své zkušenosti se podělila i Pavlína Hublová a Jarda Vysoký.

Velmi zajímavý nástroj Open Sankoré vystřídala na pomyslném pódiu neméně zajímavá aplikace Storify. David Mikoláš opět potvrdil, že ví o čem mluví a svou prezentací i praktickými ukázkami dokonale demonstroval některá z možných použití Storify ve škole.

Program doplnil Richard Červený se svým příspěvkem o Google Webech a jejich využití ve vzdělávání. Přičemž se zaměřil hlavně na tvorbu elektronických portfolií, a to žáka i učitele. Nebojte se a "naklikejte" si svoje vlastní stránky…

Open Google se znovu stalo příjemným potkáním, kde se lidé seznámili, navázali kontakty a začali vymýšlet svou budoucí spolupráci. Prostě se networkovalo o sto šest.

Je Vám GEG sympatický, chcete se zapojit? Napište nám.

Protože se chce GEG Podřipsko posunout zase dál (a změnit se z povozu na stíhačku), tak na příštím setkání se bude řešit jak se zlepšit, kam se posunout. I Vy můžete ovlivnit další aktivity a přijít na čtvrté setkání 23. října. Místo, čas i program budou upřesněny.

Fotky, postřehy a poznámky naleznete v události na Google+.

Lenka + David + Richard + Jarda


Převzato s laskavým svolením z blogu skupiny GEG Podřipsko.

Žádné komentáře:

Okomentovat