Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

pátek 18. října 2013

GEG Divy: Využití služeb Google - zpráva z akce

9. října se do malého městečka Divišov ve Středočeském kraji vypravilo bezmála dvacet účastníků akce Využití služeb Google Apps v prostředí ZŠ Divišov. Na naší škole bylo představeno jak v praxi používáme služby Google jak v komunikaci žák - žák, žák - učitel, učitel - učitel, učitel - rodič.
V úvodní prezentaci, která mj. byla vysílána veřejně živě přes HangOut (záznam zde), jsme představili jednotlivé služby, ukázali výhody (i nevýhody) nasazení. Po přestávce na kávu a něco malého na zub (děkujeme GEG ČR a GUG ČR), pokračoval seminář ukázkou příkladů dobré praxe, které se nám ve škole osvědčily. V závěrečné části si pak jednotliví účastníci mohli vyzkoušet libovolnou službu (práce na sdíleném dokumentu, HangOut....). Čas plynul rychle a tak jsme se s posledním účastníkem rozloučili chvíli před třetí hodinou.

Děkuji všem za účast a těším se na další ať už offline nebo online akci.

Po zpětné odezvě to vypadá, že se do Google Apps pustí ZŠ Vorlina Vlašim a Smíchovská střední průmyslová škola, Praha 5 - Smíchov (její studenti v doprovodu svého učitele se pokusí při jednání s vedením školy služby implementovat).

Několik fotek!

Převzato s laskavým svolením z blogu GEG Divy.

Žádné komentáře:

Okomentovat