Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

úterý 21. května 2013

Vzdělávací granty Google: Šance až pro tři stovky českých učitelů!

Učitelé, zbystřete. Google se rozhodl podpořit semináře pro učitele, kteří mají zájem rozvíjet sebe i internetovou gramotnost na školách a pomocí technologií vyučování zpestřit a zjednodušit. Společně s Institutem pro další vzdělávání organizuje český Google bezplatné semináře pro učitele, v rámci kterých se mohou seznámit s možnostmi, jež nové technologie ve vzdělávání nabízí. Stejně tak český Google poskytne dotaci na dalších osm kurzů pro učitele, které organizujeAkademie moderního vzdělávání.

Důvod je zcela jasný. Z výzkumů totiž vyplývá, že učitelé nové technologie v rámci vyučování nevyužívají v takovém rozsahu, jak by mohli. Práce s internetem jako s učební pomůckou jim přijde stále ještě příliš komplikovaná a náročná. Pokud internet využijí, tak většinou v případě jakési přípravy na vyučovací hodiny. Problémy jim dělá také výběr těch správných informačních zdrojů. Přitom jsou si ale dobře vědomi toho, že internet by jim ve vyučování mohl hned v několika ohledech významně pomoci. 

Vzdělávací granty pro učitele spadají do programu “Google pro vzdělávání v Česku”. V rámci seminářů vzniknou také konkrétní výukové materiály pro jednotlivé předměty. Učitelé se tak seznámí s tím, jak využívat YouTube, Mapy Google včetně atlasu světa Google Earth. Dojde také na pokročilé vyhledávání, ale i na možnosti efektivnější spolupráce a komunikace v Google Apps v rámci cloudu.

Kdokoliv z českých učitelů se může na bezplatné semináře zaregistrovat na stránce www.idv.cz. Jedinou podmínkou je vypracování výukových materiálů pro konkrétní předmět. Semináře proběhnou v Českých Budějovicích (21. května), Plzni (22. května), v Praze (23. května), Liberci (28. května) a v Ústí nad Orlicí (27. května).

Do konce školního roku proběhnou také dotované a MŠMT akreditované kurzy s názvem “Google, media, komunikace“, které organizuje Akademie moderního vzdělávání. Ty se konají v Praze (22. května), Olomouci (29. května), v Ostravě (3. června) a ve Slaném (5. června). Další čtyři jsou naplánovány v období září až listopad.

Janka Zichová
Google ČR

Převzato z Official Google Blog Česká republika

Žádné komentáře:

Okomentovat