Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

středa 24. dubna 2013

Živě na Hangoutu s nositelem Nobelovy ceny: Budoucnost ekonomiky očima Erica Maskina

Pokud se zajímáte o ekonomiku, krizi nebo o to, co bude za pár let, rádi potkáváte chytré a zajímavé osobnosti a ještě k tomu nemáte žádný problém s angličtinou, tak vás pravděpodobně zaujme naše pozvánka. V rámci programu Google pro vzdělávání v Česku vám ve spolupráci s think tankem CERGE-EI a pomocí Vysílaného Hangoutu umožníme navštívit přednášku odborníka světového kalibru.

Česko a Slovensko totiž v těchto dnech navštíví laureát Nobelovy ceny za ekonomii, americký ekonom a akademik, profesor Eric Maskin. Kromě toho, že má v obou zemích na programu odborné konference (24.4. O finančních krizích na půdě UK v Bratislavě, 29.4. O správných rozhodnutích bez znalosti individuálních preferencí v CERGE-EI v Praze), souhlasil i s nápadem udělat speciální Vysílaný Hangout pro české i slovenské publikum.

Hangout pod názvem Budoucnost ekonomiky ve světě a v Evropské Unii očima laureáta Nobelovy ceny proběhne v pátek 26.4. od 11.00 na Google+ stránce CERGE-EI. Diskuse se zúčastní i čeští experti David Marek (hlavní ekonom v Patria Finance) a Jakub Steiner (Associate profesor ze CERGE-EI). Moderátorem bude známý ekonomický novinář Lukáš Kovanda. Vy všichni se můžete aktivně zapojit a poslat profesorovi Maskinovi nebo ostatním diskutujícím otázku z jejich oboru pomocí online formuláře.

Něco více o profesorovi Maskinovi? 
Narodil se 12. prosince 1950 v New Yorku, mládí prožil ve státě New Jersey. V roku 1976 absolvoval Ph.D v oblasti aplikované matematiky na Harvarde. Působil na Cambridge University, MIT (Massachusets Institute of Technology), Harvardu (1985-2000) a Princetonu (2000 –2011) a od roku 2012 je zpátky na Harvardu. Svět jej ale zná zejména jako nositele Nobelovy ceny za ekonomii. Ocenění dostal v roce 2007 společně s profesory L. Hurwiczem a R. Myersonem za položení základů teorie návrhu mechanismů. Profesor Maskin je rovněž známý svými články k teorii her, teorii kontraktů, teorii sociálního výběru, články z oboru politické ekonomie a mnoha dalšími.

Tuto velmi zajímavou osobnost do Česka “přivezl” CERGE-EI (společné pracoviště Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR) ve spolupráci s Nadací Tatra banky a Univerzitou Komenského v Bratislavě.

Janka Zichová
Google ČR

Převzato z Official Google Blog Česká republika

Žádné komentáře:

Okomentovat