Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

úterý 5. února 2013

Co je dobré vědět: Průvodce bezpečným chováním na internetu

Umíte se bezpečně pohybovat na internetu? K příležitosti dnešního Světového dne bezpečného internetu Google pro vás připravil stránku "Co je dobré vědět". Kromě praktických tipů a rad o tom, jak internet a online služby využívat bezpečně, jak se chránit a předcházet rizikům, zde najdete i užitečné rady pro rodiče a děti.

Lokalizace stránky Co je dobré vědět je další iniciativou v rámci programu Google pro vzdělávání v Česku a zvyšování internetové gramotnosti.

Tento virtuální kurz vás provede řadou praktických tipů a informací, které je dobré znát, respektovat nebo si nastavit. Zjistíte jak se bránit proti krádeži identity nebo proti podvodníkům a jejich útokům. Dozvíte se také jak lépe zabezpečit svůj počítač a mobilní telefon, ale i jak vyhledávat na internetu informace bezpečněji a efektivněji, nebo jak fungují web, IP adresy, cookies a mnoho dalšího.

Navíc je součástí stránky známé Centrum bezpečnosti pro rodiče a děti, kde mohou všichni, kterých se to týká, najít návod, jak ochránit děti před nevhodným obsahem a další užitečné rady.

Žádné komentáře:

Okomentovat