Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

čtvrtek 25. února 2016

GEG My jsme Ludgeřovice: GDay - inspirativní setkání - ohlédnutí

Ve středu 10. 02. 2016 se na naší škole konala první akce pod hlavičkou nově vzniklé vzdělávací skupiny GEG My jsme Ludgeřovice, která si klade za cíl předávat si mezi pedagogy zkušenosti z oblasti využívání moderních technologií ve výuce.

GDay - inspirativní setkání


Na naši první akci přijelo celkem 22 ředitelů a ICT koordinátorů ze základních a středních škol nejen z okolí, ale také například z Opavy, Ostravy a Karviné.

Akce byla rozdělena do tří částí.

V první proběhlo představení vzdělávací skupiny GEG ČR a GEG My jsme Ludgeřovice, včetně představení naší školy, a účastníkům byly sděleny důvody, proč se naše škola rozhodla pro využívaní služeb Google.

Druhá část byla zaměřena na přímé ukázky využití Apps v naší škole. Účastníkům jsme ukázali celou řadu Google Apps - email, disk, kalendář, weby, YouTube, Classroom, G+ a Fotky Google, které každodenně ve škole využíváme, a to, že nás nejvíce baví jednoduchost a provázanost všech služeb. Přítomní si také vyzkoušeli online spolupráci na sdíleném dokumentu na tabletech Apple iPad, které byly účastníkům po celou dobu akce k dispozici.

V poslední třetí části  došlo na vzájemné předávání si zkušeností z výuky.
Závěrečnou "třešničkou na dortu" byla ukázka využití ROBO včel na 1.stupni v podání p. učitelky Jany Grzychové, které u žáků vedou k rozvoji logického myšlení.

Naše škola prošla v posledních dvou letech procesem tzv. elektronizace, který ještě většinu českých škol čeká. Jsme velice rádi, že jsme tento přechod zvládli, a nyní můžeme své zkušenosti předávat dále.

My jsme Ludgeřovice!!! My jsme Google Apps!!!



Žádné komentáře:

Okomentovat