Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

čtvrtek 4. září 2014

Staň se Web Rangerem 2.0 a vzdělávej ostatní v internetové bezpečnosti

Převzato z Official Google Blog Česká republika.

Dlouhodobě se snažíme o to, aby byl internet bezpečnějším pro všechny jeho uživatele, tedy nejen pro děti a mládež, která si dnes již život bez internetu nedokáže představit. Průzkum, který provedla Univerzita Palackého navíc potvrdil, že teenageři jsou velmi rizikovou skupinou z hlediska bezpečnosti na internetu.

Po úspěšném prvním ročníku jsme se společně s E-Bezpečím Univerzity Palackého v Olomouci a GEG ČR rozhodli zorganizovat Web Rangers 2.0 a vyškolit dvakrát tolik dětí, než tomu bylo loni.



Do projektu se letos poprvé zapojí i YouTube komunita mladých českých talentů, která dětem přiblíží vlastní zkušenosti s bezpečným pohybem na internetu a tvorbou obsahu na YouTube. Vybraní Web Rangeři se následně zúčastní workshopu, kde se dozví tipy a triky, jak používat internet bezpečně, plus další fígle, které se hodí, když jsou online. Při realizaci vlastních projektů na téma bezpečného chování na internetu jim pomůžou také “tety” z organizace GEG ČR.


Jak se stát Web Rangerem?
Zapojit se může každý český teenager ve věku 13-15 let, který má touhu říct svým vrstevníkům, jak je důležité chovat se opatrně ve virtuálním světě. Stačí když do 10. října vyplní přihlášku. Projekty Web Rangerů mohou mít podobu krátkého videa, komiksu, webu nebo blogu, mobilní aplikace, článku nebo besedy. Ty nejlepší pak odtajníme v druhé polovině ledna.

Inspirovat může i loňský finalista Robert Masare, který se zúčastnil, protože na internetu potkal mnohá nebezpečí a chtěl, aby se jim ostatní vyhnuli a nespadli do nich jako on. Díky svým zkušenostem z projektu stále pomáhá ostatním.

Více informací najdete na webu www.webrangers.cz, na YouTube kanále nebo na G+ stánce projektu.

Martina Ondrušová
Google ČR


Žádné komentáře:

Okomentovat