Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

pondělí 4. února 2013

Google pro vzdělávání v Česku: Startuje Science Fair 2013!

Převzato z Official Google Blog Česká republika.


Chcete změnit svět už dnes? Pojďte na to vědecko-technicky!

Když bylo Louisovi Braillovi 16 let, vymyslel abecedu pro nevidomé. Už ve 13 letech začala být Ada Lovelace fascinována matematikou a později vymyslela první počítačový program. Ve věku 19 let začal Alexander Graham Bell experimentovat se zvukem, až došel k vynálezu telefonu. Mnoho skvělých vědců našlo zálibu ve vědě už v raném věku a nakonec dosáhli objevů, které změnily náš způsob života. 

Znáte mladé vědátory, které baví objevovat a zkoumat nové věci? Teď mají šanci ukázat světu své schopnosti. 

Ve spolupráci s CERN, Lego Group, časopisy National Geographic a Scientific American spouštíme už 3. ročník největší online vědecké soutěže Google Science Fair. Pokud je vám 13 až 18 let, studujete a máte počítač s připojením na internet, neváhejte se přihlásit a vyhrát stipendium, stáže a další zajímavé ceny.




Projekt je součástí našeho celoročního programu “Google pro vzdělávání v Českuprovzdelavani.cz v rámci podpory STEM vzdělávání - technických a vědeckých oborů včetně matematiky, které mají přispět ke zvýšení zájmu a rozvoji znalostní ekonomiky v Česku a naší konkurenceschopnosti. 

Jak se soutěže zúčastnit

V soutěži můžete ukázat své vědecké dovednosti, ale také si procvičit cizí jazyk. Přihlásit se je možné ve 13 jazycích včetně angličtiny na www.googlesciencefair.com. Registrace je otevřena od 30. ledna a končí 30. dubna 2013.

Jak vybereme vítěze

Po uzavření registrace projekty zhodnotíme a v červnu vyhlásíme 90 semifinalistů. Tvůrce patnácti nejlépe hodnocených projektů pozveme 23. září do centrály Google v Kalifornii, kde se rozhodne o vítězích v jednotlivých věkových kategoriích i “velké ceně” soutěže. 

Poprvé se do hlasování může zapojit také veřejnost. V sérii živých Google+ Hangoutů, které budou vysílány od srpna, se můžete s finalisty seznámit a potom i hlasovat pro nejlepší “Inspirativní nápad”, který se uděluje projektu s největším potenciálem změnit svět.

Vítězové se mohou těšit na stipendium, výlet na Galapágy a exkurzi do Googlu, CERNu nebo Lega a mnoho dalšího. Podobně jako loni udělíme také cenu “Věda v akci” (Science in Action Award). Tu získá projekt, který dokáže prakticky ovlivnit a řešit problémy v sociální, zdravotní nebo enviromentální oblasti. 

Více informací o soutěži naleznete na oficiálním webu Google Science FairGoogle+ stránce soutěžeGoogle+ stránce českého Googlu a webu programu provzdelavani.cz.

Martina Ondrušová
Google CŘ


Žádné komentáře:

Okomentovat