Pomáháme učitelům lépe využívat technologie ve výuce i v další práci.
Podporujeme vzájemné učení se, spolupráci, sdílení zkušeností, nápadů, inspirací.
Vytváříme síť GEG skupin, které pořádají vzdělávací a komunitní AKCE pro učitele z okolí nebo online.

čtvrtek 20. prosince 2012

Comenia Script CZ: výukový program pro psaní pro tablety

Pro tablety Samsung je nyní k dispozici zdarma výuková aplikace pro výuku psacího písma Comenia Script, které před několika dny ministerstvo školství doporučilo jako alternativu k běžně užívané psací abecedě. Společnost J4W nabízí nyní po verzi Comenia Script APP pro interaktivní tabule a obrazovky i novou verzi Comenia Script CZ pro tablety Samsung s OS Android Froyo 2.2 a novějším, která je vhodná zejména pro zařízení se stylusem s-pen.
Aplikace Comenia Script CZ je určená zejména pro děti k nácviku nového psacího písma. Obsahuje šest různých aktivit na psaní, má velmi jednoduché ovládání, pro psaní lze volit tahy pro praváky i leváky. Aplikace je určena pro předškoláky, pro žáky 1. ročníku ZŠ a rovněž na začátku 2. ročníku jako procvičování – doma, na cestách i ve škole. Aplikaci mohou využít i dospělí, kteří se chtějí naučit tomuto jednoduchému a čitelnému písmu.
Šest aktivit v aplikaci:
  1. Hra s motýlem - Hra pro nejmenší písaře, určená k uvolnění ruky formou obtahování písmene na velké ploše (celá plocha obrazovky). Je vhodná před nácvikem písma v 1. ročníku nebo také pro předškoláky.
  2. Duhové písmeno - Hra pro nejmenší písaře, určená k uvolnění ruky formou obtahování písmene na velké ploše (celá plocha obrazovky). Je vhodná před nácvikem písma v 1. ročníku nebo také pro předškoláky. Na rozdíl od „Hry s motýlem“ vede tato aktivita k samostatnému psaní písmen. Děti mají volbu použití různých barevných pastelek. Mohou pracovat s překrýváním tahů a mícháním barev – tahy jsou průsvitné, výsledný tah nám dává dojem duhy.
  3. Písanka - Aktivita pro samotný nácvik písma Comenia Script na principu klasické písanky. Psaní probíhá v připravené liniatuře, která je doprovázená obrázkovou abecedou „Comenia Pictures“. Ta umožňuje tvarovou nápovědu všech písmen abecedy včetně číslic. Tato „Písanka“ Comenia Script může být vhodným doplňkem ke klasické písance „Umím psát“, pro 1. ročník. Děti mají volbu různých barevných pastelek a také gumování, tzn. opravování svého psaní.
  4. Skládání slov - Aktivita sloužící ke skládání slov a vět, procvičování čtení.
  5. Cvičení abecedy - Aktivita sloužící k procvičování celé abecedy na slovech, zároveň pomáhá naučit se pořadí písmen v abecedě. Je vhodná zejména na konci 1. ročníku jako psaní na prázdniny nebo jako procvičování na začátku 2. ročníku. Práce s opisem, přepisem a autodiktátem. Obsahuje 9 různých cvičení.
  6. Tajenky - Aktivita na procvičování psaní v tajenkách s obrázky Comenia Pictures.

Žádné komentáře:

Okomentovat